Moutsoorten ingedeeld op type en verkrijgbaarheid.                        
 
NAAM KLEUR  MAX STORTING OPMERKINGEN
       
BROEIMOUTEN      
Pilsmout 3 EBC 100% Basismout voor pilstype bieren.
Pale mout 7 EBC 100% Belgische basismout voor ale-type bieren.
Münchener mout 15 EBC 100% Basismout voor amberkleurige bieren
Amber mout 50 EBC 30% Aromarijk. Geeft sterke moutsmaak.
Aroma mout 150 EBC 20% Donkerste broeimout. Sterk moutaroma.
       
CARAMELMOUTEN      
Cara-pilsmout 5 EBC 5-10% Bevordert schuimkraag bij lichte bieren.
Cara-hell mout 25 EBC 10-15% Voor hefe-weizen, meibok en blonde abdij.
Cara-red 40 EBC 10-25% Verhoogt moutsmaak, geeft rode kleur.
Cara-amber 60 EBC 10-20% Gebruikt in tarwebieren, pale ale en bokbier.
Cara-crystal 120 EBC tot 5% voor blond en tot 10% voor donker bier voor caramelsmaak.  
Special B 350 EBC 15% Caramel tot rozijnensmaak voor stout en abdij.
       
TARWEMOUTEN      
Tarwe licht 3 EBC 80% Voor kruidige "broodsmaak" Bevordert schuim.
Tarwe donker 15 EBC 50% Voor donkere tarwebieren, kruidig en schuim.
       
ROOSTMOUTEN      
Biscuit 50 EBC 5-15% Geeft broodaroma.
Chocolate ontbitterd 800 EBC 5% Is zacht vanwege gebrek aan zemelen. Voor donkere abdijbieren.
Chocolate 900 EBC 5% idem, maar met zemelen. Geeft hardere smaak.
Black mout 1400 EBC 5% idem
Black ontbitterd 1200 EBC 5% Zonder zemelen. Is zacht.
       
SPECIALE MOUTEN      
Rookmout 5 EBC 5-10% Gerookt op beukenhout. Geeft rooksmaak.
Zuurmout 6 EBC 1-10% Verlaagt Ph van wort. Bevat 2-4% melkzuur
Roggemout 6 EBC mag zelfs tot 100% Geeft rogge aroma.
Speltmout ? 30% Spelt is biologisch en lijkt op tarwe. Geeft frisheid.