Aanleiding voor deze brouw was het volgende bericht op 20 juli 2021
De Herenboerderij is van start gegaan en al doende zijn we met z’n allen aan het leren. Recent is het Team Drink opgericht. Het Team gaat zich concentreren op het drinkbare gedeelte van wat de Herenboerderij gaat produceren. Denk aan sappen en siropen, maar ook ciders, bier en wijn. Voor het openingsfeest willen we graag zelf bier gaan brouwen. Dat kan nog niet van wat tot nu toe van het land komt, maar we willen bij het feest jullie een idee geven van wat er mogelijk is.
Op 27 juli zijn Jos, Hans en Jan aan de slag gegaan. Ze hebben een bier gebrouwen met de naam Herenblond op basis van het volgende recept:
Ingrediënten: Pilsmout - 10 kilogram Suiker - 1600 gram, aan het eind van de kooktijd toegevoegd Hop East Kent Goldings - 70 gram Hop Styrian Goldings - 70 gram, waarvan 40 gram na het koken toegevoegd bij 80 graden celsius Gist Mangrove Jack French Saison - zakjes van 10 gram Water - 53 liter waarvan 50 liter maischwater en 3 liter spoelwater Maischschema: 53 gr (25 min) - 62 gr (40 min) - 72 gr (30 min) - 78 gr (5 min) Kooktijd: 90 minuten Begin SG: 1066